Studenthälsan

Studenthälsan är till för att ge dig stöd och råd gällande din psykiska och fysiska hälsa under din studietid. Du är välkommen att boka tid för samtal eller delta i olika gruppaktiviteter som syftar till att främja både ditt välmående och dina studier.


Marie Cederschiöld högskola har ett samarbetsavtal med Studenthälsan vid Karolinska Institutet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Alla Studenthälsans tjänster är kostnadsfria och de har tystnadsplikt.

Att studera på högskola kan vara en källa till glädje och personlig utveckling, men ibland händer det att studierna upplevs som alltför krävande och utmanande. Det kan även finnas privata omständigheter som påverkar ditt välmående och dina studier negativt.

Om du behöver prata med någon om din situation kan du vända dig till Studenthälsan. De erbjuder stöd om du har bekymmer med oro, nedstämdhet, stress eller har livsrelaterade frågor. Du kan också få stöd kring problem som talängslan, sömnsvårigheter, prestationsångest eller annat som påverkar din förmåga att studera. Du når Studenthälsan under deras telefontider eller genom att boka besökstid via webben.

Kontaktuppgifter och bokning för dig som är student vid Marie Cederschiöld högskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hos Studenthälsan kan du också delta i kurser och grupper, webbinarier och andra aktiviteter som handlar om att ta hand om ditt mående medan du studerar. På deras webbplats hittar du flera tips och råd för hälsa och välmående.

Studenthälsan erbjuder bland annat:

  • Rådgivning och individuella samtal
  • Gruppaktiviteter på olika teman
  • Webbinarier
  • Livsstilstest
  • Hjälp i samband med arbets-/stickskada
  • Hälsointyg
  • MRSA-provtagning

Ta hand om dig själv och din hälsa. Studenthälsan hjälper dig eller ger råd om vart du kan vända dig. För mer information besök deras sida ki.se/studenthalsan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Stickskador under verksamhetsförlagd praktik

Sidinformation

Senast uppdaterad:
10 april 2024