Microsoft 365

Du som studerar vid högskolan har tillgång till Microsoft 365. Detta innebär att du kan installera Office 365 på din dator. Detta inkluderar program som Word, PowerPoint, Excel med flera. På sidan Office 365 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns alternativet "Installera med mera", där du kan installera Microsoft 365-applikationerna.

Viktig information att ha koll på:

  • Du har möjlighet att installera och aktivera Office 365 på upp till 5 enheter
  • Din dator behöver vara kompatibel med Office 365
  • Du har eget ansvar för nedladdning och installation av Office 365, samt regelbunden uppdatering av datorn, webbläsaren och övriga nödvändiga applikationer
  • Du kan använda tjänsten så länge du är aktiv student och 3 månader efter avslutade studier

Manualer för Microsoft 365

Manualer för Teams

Manualer för Itslearning

Hjälp med Microsoft Word

Tycker du att Microsoft Word är krångligt och svårt att använda? Ta en titt på dessa korta filmer, så blir ditt arbete förhoppningsvis enklare och smidigare.


Filmerna är inspelade i Office 365 på en Windows-dator. Om du har en Mac och använder Office 365 kommer det se nästan likadant ut. Använder du däremot Word Online kommer det skilja sig en hel del och vissa funktioner kommer saknas. Som student på högskolan kan du ladda ner skrivbordsversionen av Word gratis till din egen dator. På sidan Office 365 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns alternativet Installera med mera. Där kan du installera Microsoft 365-applikationerna.

Alla filmer som länkas till nedan är skapade av Åsa Kronkvist, IKT-pedagog vid Högskolan i Kristianstad.

Manual

Här finns information och kortkurser om Microsoft 365 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (länk till Microsoft supportsidor). Du kan även hitta länkar här.


FRÅGOR

Om du har frågor, mejla till studentsupport.it@mchs.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
28 maj 2024