Alla studenter måste skaffa multifaktorautentisering innan 1 juli

Från och med 1 juli kräver Microsoft multifaktorautentisering (MFA) för att du ska kunna logga in på ditt Microsoft-konto. Här kan du ta del av instruktionerna för hur du använder MFA.

Införandet av MFA innebär ett extra steg vid inloggning till det Microsoft-konto du har som student vid högskolan. Det extra steget kommer att öka IT-säkerheten för dig som användare. För att använda MFA behöver du ladda ner appen Microsoft Authentication i din telefon.

Här kan du ta del av instruktioner , 112.3 kB. för hur du använder MFA. Om du behöver hjälp med detta eller har frågor får du gärna kontakta IT-support. IT-supporten nås enklast till och med 7 juni, men kommer att ha längre svarstid under sommaren. 19 augusti är IT-support tillbaka på plats igen för att hantera dina förfrågningar.

Vad är multifaktorautentisering?

Multifaktorautentisering (MFA) är ett extra lager av säkerhet som kräver att användare verifierar sin identitet genom två eller flera olika metoder. Med ökande hot mot cybersäkerheten är det avgörande att vi vidtar proaktiva åtgärder för att skydda våra system och data. MFA är en erkänd och effektiv metod för att förhindra obehörig åtkomst, även om lösenord eller dator skulle ha blivit komprometterad.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
27 maj 2024