Antagning hösten 2023 - Bra att veta

Efter att du sökt en utbildning via antagning.se Länk till annan webbplats. följer att antal steg i processen som kan vara bra att känna till.

Det är viktigt att du besvarar antagningsbeskedet om du fortsatt är intresserad av att gå den utbildningen du sökt. När det första urvalet är klart får du ett mail från antagning.se Länk till annan webbplats. där du ombeds gå in på antagning.se Länk till annan webbplats. för att läsa ditt antagningsbesked.

När du fått ditt antagningsbesked (den 12:e juli) måste du svara ja för att behålla din plats. Om du ändrat dig sedan du ordnade dina utbildningar i din ursprungliga anmälan, är det viktigt att du behåller de utbildningar som du helst vill gå. Sista dag att svara på antagningsbeskedet är den 21 juli.

Om du blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats måste du tacka ja för att behålla din plats. Det gör du på antagning.se Länk till annan webbplats. där du också tackar nej till de utbildnings- eller reservplatser du inte är intresserad av.

I det andra antagningsbeskedet (som skickas ut den 27:e juli) får du veta om du kom in eller om du fortfarande står kvar som reserv. Du behöver inte svara på andra antagningsbeskedet.

Reservantagning är aktuellt när någon eller några som blivit antagna till en utbildning tackat nej till sina platser. Utifrån resultatet i urvalet kallas reserver i tur och ordning.

antagning.se Länk till annan webbplats. kan du läsa mer om antagningsprocessen.

Vid frågor, maila utbildningsstod@mchs.se för att komma i kontakt med en studiehandläggare.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
29 maj 2023